Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Οι αστυνομικοί στη φυλακή, τα αναρχίδια αλωνίζουν

Η πρόσφατη είδηση στον χώρο των blogs αφορά αστυνομικό, διαχειριστή σελίδας στο Facebook, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και βρίσκεται κατηγορούμενος. Μια υπόθεση ουσιαστικά κατά παραγγελία αφού το θέμα ξεκίνησε με ανάρτηση στο zougla.gr πριν περίπου ένα μήνα. Το φοβερό έγκλημα του αστυνομικού; Διατηρούσε ως διαχειριστής μια σελίδα όπου τα μέλη γράφανε υπέρ της ομάδας Δέλτα! Η σελίδα είχε σχετική απήχηση με πολλά μέλη που έκαναν αρκετά σχόλια, και αυτό προφανώς ενόχλησε κάποιους. Με πρόσχημα λοιπόν κάποια σχόλια μερικών θερμόαιμων, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση λάσπης με δημοσιεύματα σε διάφορα site με σκοπό την εμπλοκή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πράγμα που τελικά έγινε. Με πρόσχημα κάποια σχόλια μελών της σελίδας, ένας άνθρωπος που καμία σχέση δεν είχε με αυτά βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος.

Η κατηγορία;;; Κρατηθείτε: "παρακίνηση σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων"!!! Επειδή κάποιος άλλος έγραψε ένα σχόλιο, βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος ο διαχειριστής!
Ενώ την ίδια στιγμή στην γνωστή σελίδα των άπλυτων έχουμε όχι απλά παρακίνηση, αλλά διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Αλλά εκεί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και όλοι κρύβονται πίσω από την βολική δικαιολογία του ασύλου, ενώ για έναν αστυνομικό κινείται γη και ουρανός προκειμένου να κατέβει η σελίδα.

Φυσικά είναι προφανές ότι οι κατηγορίες είναι άδικες και ανυπόστατες αφού κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα γραφόμενα κάποιου τρίτου. Πόσο μάλλον όταν δεν τον γνωρίζει, ενώ κάλλιστα αυτά τα σχόλια μπορεί να είναι προβοκάτσια με στόχο ακριβώς την ενοχοποίηση του διαχειριστή. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι στο δικαστήριο αυτές οι σαθρές κατηγορίες θα καταρρεύσουν. Αλλά βέβαια ως τότε θα είναι πλέον αργά. Ένας νέος αστυνομικός θα έχει δει την καριέρα του να καταστρέφεται, την τιμή και την υπόληψη του να γίνεται βορά στις ιστοσελίδες του κιτρινισμού. Και όλα αυτά γιατί; Για να επιβληθεί ο νόμος της ζούγκλας. Να κλείσει μια σελίδα που υποστηρίζει το δύσκολο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αντίθετα η σελίδα των τρομοκρατών και των δολοφόνων αναρχοάπλυτων συνεχίζει κανονικά το έργο της! Αν είναι δυνατόν!

ένας Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου