Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Κίνδυνοι από την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος


Η πρόθεση της κυβέρνησης για αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει την Πατρίδα μας σε καταστροφή.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι υπέρ του Ελληνικού Έθνους και όχι υπέρ των άλλων εθνών.
Συγκεκριμένα: Άρθρο 4
1.     Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2.     Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3.     Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4.     Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5.     Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6.     Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
Όλες οι αναφορές αφορούν σε Έλληνες. Μια αλλαγή σε αυτές τις διατάξεις ανοίγει το δρόμο σε καταστρατήγηση της Εθνικής Ταυτότητας.

2. Η κυβέρνηση ήδη προσπάθησε να περάσει κάποια προνόμια στους λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα νομοθέτησε το δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ με πλειοψηφία 6 προς 1 (απόφαση 350/2011) αποφάνθηκε ότι ο εν λόγω νόμος είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. Συγκεκριμένα: Παραβιάζει την ίδια τη μορφή του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι μη αναθεωρητέα, διότι αντίκειται στο άρθρο 1 παρ.2 (Λαϊκή κυριαρχία) & 3 (Εξουσίες υπέρ του Λαού & του Έθνους)
Παραβιάζει τα ατομικά & κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, διότι αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 3 (Καταστρατήγηση των προσόντων του Έλληνα πολίτη) 16 παρ. 2 (Ελληνική παιδεία) 21 παρ. 1 (Προαγωγή του Έθνους) & 25 παρ. 4 (Εθνική αλληλεγγύη)
Παραβιάζει την ανάδειξη των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, διότι αντίκειται στα άρθρα 51 παρ. 2 (Αντιπροσώπευση του Έθνους) & 52 (Ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας)
Παραβιάζει τη διοίκηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) διότι αντίκειται στο άρθρο 102 παρ. 2 (Εκλογή αρχών Ο.Τ.Α.)
Παραβιάζει τέλος & τις ειδικές διατάξεις του Συντάγματος, διότι αντίκειται στο άρθρο 108 (Μέριμνα για όλες τις δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού)
Η εκδίκαση της συγκεκριμένης προσφυγής από την Ολομέλεια του ΣτΕ μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο ενώ αρχικά είχε οριστεί για τον Ιούνιο του 2011. Υπάρχει ίσως κάποια σκοπιμότητα πίσω από την αναβολή αυτή;



3. Είναι δεδομένη η πρόθεση συγκεκριμένων κομμάτων να δοθεί άκριτα ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες.
Οι λόγοι είναι προφανείς, πρόκειται για την χείριστη μορφή ψηφοθηρίας. Πρόβα τζενεράλε αυτής της πολιτικής είδαμε στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 στην Αθήνα, όπου οι ψήφοι των λαθρομεταναστών υπήρξαν καθοριστικοί για την εκλογή Καμίνη.

4. Η παγκόσμια εμπειρία και πρακτική είναι ενάντια στις άκριτες πολιτογραφήσεις.
Παρά τα όσα ακούμε, (ή μάλλον όσα μας αποκρύπτουν) είναι ελάχιστες οι χώρες που ισχύει η παροχή ιθαγένειας σε όλους όσους γεννιούνται στο έδαφός της. Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στην Ευρώπη όπου να ισχύει αυτό, και μάλιστα χώρες που ίσχυε αυτό, το έχουν καταργήσει! (Αγγλία, Ιρλανδία)

Για όλους αυτούς τους λόγους, ας είμαστε όλοι πάντα σε εγρήγορση για τους κινδύνους που διατρέχει το Έθνος από μια σχεδιαζόμενη προσπάθεια να αλλοιωθεί η ταυτότητα και η ψυχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου