Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μετά τον Αγ. Παντελεήμονα, και οι κάτοικοι του Μουσείου λένε όχι στην εγκληματικότητα

Φαίνεται πως άλλη μια εστία αντίστασης στον οδοστρωτήρα της "πολυ-πολιτισμικότητας" προστίθεται στην πολύπαθη Αθήνα. Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα και τις ηρωικές προσπάθειες των κατοίκων του, και η περιοχή του Μουσείου οργανώνεται και λέει ένα δυναμικό "Όχι!" στην λαίλαπα της εγκληματικότητας που φέρνει η υπερσυγκέντρωση των λαθρομεταναστών.
Ενάντια στην αδιαφορία και την αδράνεια της πολιτείας, οι κάτοικοι δημιούργησαν μια Επιτροπή Κατοίκων, ώστε να εκφράσουν την απογοήτευση και την πικρία τους ενάντια στην εγκληματικότητα, την ανασφάλεια, τα ναρκωτικά και την πορνεία των λαθροεποίκων στην γειτονιά τους.
Για το σκοπό αυτό, και για να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Απριλίου στην γωνία των οδών Φυλής και Ηπείρου. Η συγκέντρωση είχε επιτυχία και αμέσως φάνηκε ότι ο σκοπός της ήταν απόλυτα δικαιολογημένος: πολύ σύντομα οι λαθρομετανάστες που λυμαίνονται την περιοχή, εντελώς αναίτια επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους πολίτες. Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Φάνηκε δηλαδή για μία ακόμη φορά πόσο έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας: Οι κάτοικοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα σε μια ασφαλή και ειρηνική ζωή, και γίνονται αμέσως στόχος προπηλακισμών και βιαιοτήτων από τους λαθραίους που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή τους.
Ως πότε;

1 σχόλιο:

  1. Ως ότου έρθει εκείνος που θα πει τη λέξει δεν ανέχομαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή