Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εμπόριο οργάνων με κρατική βούλα!

Με νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, προβλέπονται δυο σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά τις μεταμοσχεύσεις. Συγκεκριμένα η πρώτη αλλαγή επιτρέπει σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία να κάνουν μεταμοσχεύσεις. Και η δεύτερη αλλαγή είναι ότι στο εξής όλοι οι ενήλικες πολίτες θα θεωρούνται δότες, εκτός εάν δηλώσουν εγγράφως την αντίθεση τους!

Αυτά δυο στοιχεία είναι επικίνδυνα σε βαθμό υπερθετικό. Από την μια οι μεταμοσχεύσεις από ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο μετατρέπονται σε κανονικές "μπίζνες" όπου όλα πουλιόνται κι αγοράζονται. Από την άλλη μπορούμε όλοι να βρεθούμε να γίνουμε ανθρώπινα ανταλλακτικά επειδή δεν ολοκληρώσαμε ή αμελήσαμε, μια ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία. Γιατί από εδώ και στο εξής ανατρέπονται όλα όσα ξέρουμε και ισχύουν. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να προσκομίσουμε στον Ε.Ο.Μ. υπεύθυνη δήλωση αν δεν θέλουμε μετά το θάνατο μας να μας αφαιρεθούν τα όργανα μας. Αντί της δήλωσης ότι θέλουμε να μας αφαιρεθούν τα όργανα όπως ισχύει μέχρι τώρα, θα πρέπει να υποβληθούμε σε μια γραφειοκρατική διαδικασία (απαιτείται και γνήσιο υπογραφής!) για να μην γίνει αυτό.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο! Το πιο σημαντικό και ανησυχητικό είναι ο συνδυασμός της αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων μαζί με τον παράγοντα "χρήμα". Εδώ έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με τον συνδυασμό που σκοτώνει!
Ας αναλογιστούμε όλοι το παρακάτω ώστε να αντιληφθούμε το μέγεθος της παγίδας που στήνεται ενάντια στη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια:

Εάν κάποιος συγγενής σας ή στενός σας φίλος, βρισκόταν σε κώμα μετά από ατύχημα, θα θέλατε να του αφαιρεθεί άμεσα η υποβοήθηση ζωής, ώστε να μεταμοσχευθούν τα όργανά του, ενώ δεν έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία;

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ήταν σε κώμα, και μάλιστα για αρκετό καιρό, ξύπνησαν από αυτό, και διηγήθηκαν την ανατριχιαστική τους εμπειρία όταν άκουγαν τους γιατρούς να ζητούν να μεταμοσχευθούν τα όργανά τους αλλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν! 
Είναι ολοφάνερη η ανησυχητική τροπή που θα πάρουν τα πράγματα σε περίπτωση που ψηφιστεί αυτός ο νόμος. Με την είσοδο του παράγοντα "κέρδος" στην διαδικασία μεταμοσχεύσεων καθένας μας θα είναι ένα παχύ πορτοφόλι στα μάτια των αδίστακτων που θα διαφεντεύουν την εξαιρετικά προσοδοφόρο αγορά οργάνων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί. Το κρίσιμο σημείο είναι ο χαρακτηρισμός του "κλινικά νεκρού". Το πότε χαρακτηρίζεται κάποιος "κλινικά νεκρός" αποτελεί αντικείμενο μεγάλης διαμάχης στην ιατρική κοινότητα.
Με τον νέο νόμο όταν κάποιος τραυματίας από τροχαίο ατύχημα (ας μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας έχουμε ιδιαίτερα υψηλό αριθμό τροχαίων...) θα μεταφέρεται στο νοσοκομείο θα υπάρχει ιδιαίτερη ευκολία αλλά και όφελος από τους γιατρούς να χαρακτηριστεί "κλινικά νεκρός", ώστε να αφαιρεθούν τα όργανά του. Στην δε περίπτωση που ο κάποιος έχει δηλώσει την άρνησή του να αφαιρεθούν τα όργανά του, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην τύχει της εντατικής ιατρικής φροντίδας που απαιτείται, λόγω της απουσίας οικονομικού οφέλους.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά ανησυχητικά σημάδια μιας πορείας εγκαθίδρυσης μιας μορφής τυραννίας, από μια ελίτ που αδιαφορεί και ξεπουλάει ταυτόχρονα. Το νέο κρούσμα εναντίον του Έθνους είναι η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με την κρατική απαλλοτρίωση του σώματος μας, ώστε να δοθεί βορά στους βαρόνους των μεταμοσχεύσεων που καραδοκούν.
Πρέπει να τους σταματήσουμε!

ένας Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου