Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΚΑΪ 1821, έργο ανιστόρητων ή κάτι άλλο;


Ο τηλεοπτικός σταθμός "ΣΚΑΪ" μας "σερβίρισε" επ'ευκαιρία των 190 ετών από την Επανάσταση, ένα "ιστορικό" ντοκιμαντέρ που ασχολείται με όσα έγιναν τότε. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν την προβολή του πρώτου επεισοδίου, αλλά και οι "πλακίτσες" του Τατσόπουλου, υπήρξαν έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες. Δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγαγω εδώ όσα εξωφρενικά είδαμε και ακούσαμε από τις τηλεοράσεις. Εκείνο που πιστεύω πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι ότι κατά την γνώμη μου, δεν έχουμε να κάνουμε με το έργο μιας ομάδας "ανιστόρητων" ή "άσχετων" με το θέμα ανθρώπων, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την Επανάσταση του 1821.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια σαφή και πολύ καλά δομημένη προσπάθεια αλλαγής της ιστορικής αντίληψης του παρελθόντος. Μιας προσπάθειας που την έχουμε δει από καιρό εν δράση  με το ρεπούσοβιβλίο κλπ. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν είναι καθόλου "άσχετοι", έχουν τις πλάτες του ΕΛΙΑΜΕΠ, της Εθνικής Τράπεζας, του Αλαφούζου κλπ. Η χρηματοδότηση τους είναι απρόσκοπτη και πλουσιοπάροχη, ακόμα και σε καιρούς κρίσης... (ή ίσως εξαιτίας της κρίσης...)
Η στόχευση της προσπάθειας αυτής περί αλλαγής της πρόσφατης ιστορίας, είναι η διατήρηση του υπάρχοντος status quo από την κομματική και επιχειρηματική ελίτ της μεταπολίτευσης. Η χρεοκοπημένη, ξεπουλημένη, παραδομένη άρχουσα τάξη, κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί στο σαμάρι της καθώς βλέπει την οργή και την αγανάκτηση να φουντώνει. Και το τελευταίο χαρτί που της έχει μείνει να παίξει, είναι το οριστικό και τελειωτικό ξεπούλημα στους Αμερικανοευρωπαίους "συμμάχους". Αφού έφερε την πατρίδα στο χείλος της καταστροφής, πουλάει κυριολεκτικά γη και ύδωρ στις ξένες τράπεζες και τους δανειστές, ελπίζοντας να μην στραφούν οι Έλληνες εναντίον της. Για να το πετύχει αυτό έχει ανάγκη φυσικά από μια επιθετική προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα. Ήδη έχουμε τους τηλεδημοσιογράφους κάθε βράδυ να κάνουν το άσπρο μαύρο για να μας πείσουν ότι η μόνη σωτηρία μας είναι η αιώνια υποδούλωση στο χρηματοπιστωτικό κατεστημένο των σιωνιστών.

Ένα ακόμα επίπεδο είναι εκείνο της διαστροφής του παρελθόντος ώστε να μοιάσει με το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Έτσι παρακολουθούμε να υποβαθμίζονται μέχρι εξαφάνισης όλες οι θηριωδίες των τούρκων και αντίθετα να υπερτονίζονται οι όποιες βίαιες ενέργειες έγιναν στα πλαίσια της απελευθέρωσης από τον ζυγό. Εφευρίσκονται δήθεν "αναπτυξιακές" πολιτικές (!) που έφεραν ευημερία στους Έλληνες, και εκθειάζεται η "pax ottomana" που επιβλήθηκε φυσικά με το γιαταγάνι. 'Όλα αυτά για να μας πείσουν πόσο καλύτερα είναι να βρισκόμαστε υπό την κηδεμονία κάποιας ξένης δύναμης που θα αποφασίζει για εμάς. Ακριβώς δηλαδή το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει με το μνημόνιο της υποταγής, και που πρέπει να πειστούμε ότι δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε για να μην χάσουμε τις χρυσές αλυσίδες που μας έχουν περάσει.

Αλλά δεν θα τους περάσει! Έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι ρόλο παίζουν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι διάφοροι Βερέμηδες, Αλαφούζοι κλπ, που με την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας προσπαθούν να ξεπληρώσουν τα γραμμάτια τους στους πολιτικούς τους προστάτες! Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Ας χαρούμε την σημερινή επέτειο της Επανάστασης κι ας εμπνευστούμε από τα διδάγματά της για να απαλλάξουμε την πατρίδα από τους σύγχρονους εφιάλτες.


Υ.Γ.: Και μια σημείωση για τον Τ(σ)ατσόπουλο: Το ότι εσείς κάνετε "χιούμορ" όπως λέτε, δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να γελάσουμε. Το δήθεν αστείο σας είναι απλά μια κακόγουστη και ηλίθια ατάκα. Που ούτε αστεία είναι, ούτε τίποτα. Σας την επιστρέφουμε λοιπόν, και από εδώ και στο εξής να προσέχετε πως εκφράζεστε για πρόσωπα στα οποία χρωστάτε την Ελευθερία σας!

ένας Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου